Parasport24 Tour opäť podporí aj prezident SR A. Kiska

15.05.2017 Bratislava

Bratislava 15. mája (TASR) - Športovú charitatívnu akciu Parasport24 Tour opäť podporí prezident SR Andrej Kiska. V Bratislave dnes o tom informovali organizátori cyklistického benefičného podujatia. "Parasport24 to sú silné príbehy hendikepovaných ľudí, ktorí s nami chodia, spoločne so známymi ľuďmi idú naprieč Slovenskom, robíme osvetu a takisto pomáhame sociálne slabších ľuďom," priblížil Miroslav Buľovský cyklistickú charitatívnu akciu, za ktorou stojí rovnomenné občianske združenie.

Charitatívny cyklopelotón hendikepovaných športovcov na špeciálne upravených bicykloch, ktorých sprevádzajú známe osobnosti, odštartoval po prvý raz pred desiatimi rokmi pod názvom Cez Slovensko na bicykli. Tento rok vyrazí v nedeľu 28. mája zo Spišskej Novej Vsi. "Môžem potvrdiť s istotou, že opäť s nami pôjde pán prezident na túto etapu, preto sme ju spravili trošku kratšiu, bude končiť vo Svite," uviedol Buľovský k cyklopelotónu, ktorý približne po štyridsiatich zastávkach dorazí 2. júna do cieľa - Trenčianskych Teplíc.

Počas cyklotýždňa budú spoločne s hendikepovanými športovcami upozorňovať na potrebu pomáhať sociálne slabým aj znevýhodneným športovcom viaceré známe osobnosti. Medzi nimi i spevák Martin Harich, speváčka a skladateľka Sima Martausová, herec Přemysl Boublík, herečka Zuzana Vačková, moderátor Ján Mečiar a po prvý raz sa súčasťou cyklistického benefičného podujatia stane aj speváčka Celeste Buckingham. "Sme naozaj partia ľudí, ktorí si veľmi dobre rozumieme, máme sa radi, dokážeme sa aj pohádať, a zase vzápätí udobriť. A hlavne sa dokážeme všetci neuveriteľným spôsobom podporovať a tolerovať, tolerancia a rešpekt sú veľmi dôležité počas tohto týždňa," zhodnotil Boublík.

Tretí etapový deň charitatívnej cyklistiky, ktorý vedie cez Donovaly, ukončí večer na zimnom štadióne v Banskej Bystrici. Podujatie sa tento rok oficiálne spojí s projektom Banská Bystrica Európske mesto športu 2017 i benefičným koncertom Hudba bez bariér, ktorý sa uskutoční 30. mája. "Všetci sa už veľmi tešíme do Banskej Bystrice. A to nielen preto, že tam odohráme Hudbu bez bariér, ale tiež, pretože cez Banskú Bystricu pôjde náš pelotón za desať rokov svojej existencie prvýkrát," dodal Buľovský.

Martausová priznala, že charitatívna cyklistika a ľudia v nej zapojení jej minulý rok prirástli k srdcu. Akcia ju nesmierne dojala a dokonca až rozplakala. Do pelotónu sa teda vráti, ale nebude len šliapať do pedálov. Zaspieva tiež na avizovanom koncerte, kde plánuje predstaviť i pieseň, ktorú venovala benefičnému cyklotýždňu. "Všetkých mám veľmi rada, preto idem aj tento rok, lebo je tam láska," vyhlásila speváčka na margo akcie, ktorá podporuje rekreačný šport hendikepovaných.

Ďalšie informácie o podujatí a jeho trasách sú dostupné na www.parasport24.com.
 

Vyberte región